Hieronder vindt u een globaal overzicht van het vijfdaagse programma. Het programma wordt aangeboden onder voorbehoud van wijzigingen. 
 
Dag 1 - Maandag 19 maart 2018 - Paramaribo
Ochtend
Na een uitgebreid ontbijtbuffet hebben we een kennismakings- en informatiebijeenkomst in een sfeervol guesthouse in Paramaribo. Surinaamse ondernemers schuiven aan om ons de 'couleur locale' te duiden. Onder leiding van een lokale gids worden enkele hoogtepunten van Paramaribo bezocht tijdens een interessante stadswandeling. U maakt kennis met het koloniaal verleden en de culturele diversiteit van de stad. Aansluitend vindt de lunch plaats op een aansprekende locatie. 
Middag
Na de lunch brengen we een bezoek aan twee interessante bedrijven binnen het thema 'Duurzame landbouw'. Wij denken dan aan biologische landbouwers Pikien Sranan en Green Borne NV.
Avond
Terugkeer in het guesthouse en gelegenheid om gereed te maken voor het welkomstdiner. Bij dit diner zal een gastspreker aanschuiven die ons informeert over de do's en dont's in het Surinaamse bedrijfsleven.
Overnachting in ons guesthouse in Paramaribo.
 
Dag 2 - Dinsdag 20 maart 2018 - Paramaribo
Ochtend & middag
Na het ontbijt vertrekken we naar Resort Kibrimi aan de Cottica. Dit resort is in opzet en toont ons het potentieel van het Surinaamse binnenland voor de touristische, agrarische en creatieve sector. We brengen een bezoek aan projecten die passen binnen het thema Social Entrepreneurship in Marowijne. Het Cottica gebied is een 'vergeten gebied' in Suriname waar Social Entrepreneurship aanknopingspunten voor ontwikkeling biedt.
Avond
Na het bezoek van de projecten lopen we gezamenlijk door het Marrondorp Pikien Santi waar we kennismaken met de mensen en lokale gebruiken. We gebruiken een traditionele maaltijd die door de binnenlandbewoners wordt bereid.
Overnachting in resort Kibrimi aan de Cottica (Pikien Santi).
 
Dag 3 - Woensdag 21 maart 2018 - Moengo
Ochtend
Na een ontbijt vertrekken we richting Moengo waar we een bezoek brengen aan enkele ondernemingen en projecten in de creatieve sector. Het Tembe Art Museum en verschillende kunst- en cultuuruitingen worden bezocht. Onder leiding van lokale gidsen bezoeken we enkele hoogtepunten van het gebied. U maakt kennis met de Marron-geschiedenis. Aansluitend vindt de lunch plaats op een unieke locatie in Moengo en samen met lokale ondernemers.
Middag
Na de netwerklunch brengen we een bezoek aan twee interessante bedrijven binnen het thema 'Duurzame landbouw en agroforestry'. Denk bijvoorbeeld aan het project 'Hooglandrijst' van LVV en het podosirieproject van de PAS.
Avond
Terugkeer in resort Kibrimi en gelegenheid om gereed te maken voor een bijeenkomst met lokale ondernemers tijdens de avondmaaltijd. Bij dit event zal een gastspreker aanschuiven.
Overnachting in resort Kibrimi aan de Cottica (Pikien Santi).
 
Dag 4 - Donderdag 22 maart 2018 - Paramaribo
Ochtend 
Na het ontbijt vertrekken we weer richting Paramaribo. Deze reis neemt de ochtend in beslag.
Middag
Na een lunch staan er nog enkele bezoeken aan instanties op het programma, zoals het Ministerie van Regionale Ontwikkeling, het directoraat Cultuur en de Kamer van Koophandel en Fabrieken.
Avond
Na de bezoeken lopen we gezamenlijk naar een restaurant in de stad voor een zakelijk diner.
Overnachting in ons guesthouse in Paramaribo.
 
Dag 5 - Vrijdag 23 maart 2018 - Paramaribo
Ochtend 
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Nederlandse Ambassade waar we kennismaken met het beleid van de Nederlandse overheid en de mogelijkheden die dit biedt voor Nederlanse ondernemers in Suriname.
Middag
Na de lunch staan er nog enkele bedrijfsbezoeken op het programma, ditmaal binnen het thema 'Toerisme-ontwikkeling'. Hierbij valt te denken aan Waterproof, Zus & Zo en Frederiksdorp.
Avond
Na de bedrijfsbezoeken hebben we in een verzorgde omgeving een laatste, evaluerende bijeenkomst. We concluderen met toekomstvisies en -plannen. Mogelijk worden vervolgafspraken gemaakt.
Overnachting in ons guesthouse in Paramaribo.